Χτιστά παραδοσιακά τζάκια

Λέγοντας χτιστά παραδοσιακά τζάκια εννοούμε εστίες όπου ο χώρος καύσης των ξύλων είναι χτισμένος από πυρότουβλο, χυτό μαντέμι ή και ηφαιστειακή λάβα.

Πλεονεκτήματα ενός χτιστού τζακιού

Τα παραδοσιακά τζάκια έχουν το πλεονέκτημα της συντροφιάς. Η επαφή με τη φωτιά είναι άμεση και προσφέρουν την ιδανική παρέα, όταν κάποιος διαβάζει ένα βιβλίο μόνος, ενώ αντίθετα μπορεί να γίνει το επίκεντρο της παρέας όταν καλούμε φίλους στο σπίτι για να μοιραστούμε μια όμορφη βραδιά γύρω από τη φωτιά. Παράγει συμπληρωματική θέρμανση για ένα σπίτι, ανάλογα με την ποσότητα και τη ποιότητα των ξύλων που τροφοδοτείται.

Προϋποθέσεις για κατασκευή τζακιού

Βασική προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα χτιστό τζάκι στο χώρο του, είναι να υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί μια καμινάδα διαμέτρου φ 250, κάθετα ή διαγώνια, προς τον επάνω όροφο. Εάν στον επάνω όροφο υπάρχει διαμέρισμα θα χρειαστεί η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του. Ο χώρος που μπορεί να φιλοξενηθεί ένα χτιστό τζάκι δεν έχει ιδιαίτερους περιορισμούς, αφού μπορούμε να κατασκευάσουμε εστίες από 55 εκατοστά, μέχρι 2 μέτρα.

Εσείς αποφασίζετε την θέση το σχέδιο & διακόσμηση του τζακιού που επιθυμείτε, και όλα τα υπόλοιπα (μελέτη,υλοποίηση) είναι δική μας δουλειά.