Καθαρισμός καμινάδας & καθαρισμός τζακιούΟ καθαρισμός καμινάδας γίνεται μηχανικά ή χειροκίνητα με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων (συρμάτινες βούρτσες). Ολόκληρη η διαδικασία καθαρισμού του τζακιού διαρκεί μια ώρα περίπου, με χαμηλό κόστος και χωρίς να δημιουργήσουμε ιδιαίτερη αναστάτωση στο σπίτι σας.

Καθαρισμός καμινάδας τιμές

Οι τιμές για έναν απλό καθαρισμό καμινάδας κυμαίνονται ανάλογα με το πόσο μακρυά βρισκόμαστε απο εσάς,καθώς και απο τον αριθμό των καμινάδων που είναι για καθάρισμα.

Η χρεώση είναι στα 35€ περίπου εντός Αθηνών & Πύργου.

Για να μάθετε ακριβώς το κόστος για την δική σας καμινάδα επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα που ακολουθούν.

Κάθε πότε χρειάζεται καθάρισμα η καμινάδα του τζακιού;

Το καθάρισμα της καμινάδας πρέπει να γίνεται αφού κάψουμε ένα τόνο ξύλα ή δυο κυβικά .

Κατάλληλα ξύλα

Εάν έχουμε τη δυνατότητα επιλογής ξύλου προτιμήστε στεγνά ξύλα ελιάς ή οξιάς έχουν καλύτερη απόδοση και παράγουν λιγότερα καυσαέρια.

Η καμινάδα και ο λόγος που πρέπει να καθαρίζεται

Η καμινάδα του τζακιού είναι ο αγωγός που μεταφέρει τα καυσαέρια που παράγονται από την καύση των ξύλων μέσα στην εστία μας, έξω και μακριά από το σπίτι μας.

Καθώς περνάει ο καπνός μέσα από την καμινάδα μας,την "λερώνει", στην ουσία είναι σαν να την βάφει εσωτερικά, σε στρώσεις. Περνώντας τα χρόνια και δουλεύοντας το τζάκι μας, αυξάνεται και το πάχος αυτών των στρώσεων, μειώνοντας έτσι τη διατομή της καμινάδας, με αποτέλεσμα να μεταφέρει όλο και λιγότερα καυσαέρια έξω και κάνοντας το τζάκι μας να καπνίζει (μπουκώνει).

Ένα άλλο ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα όμως, που δημιουργείται από μια ακαθάριστη καμινάδα, είναι αυτό της ανάφλεξης της, που μπορεί να οδηγήσει στην ανάφλεξη της στέγης ή και ολόκληρου του σπιτιού. Αυτές οι στρώσεις καπνού που συσσωρεύονται μέσα στην καμινάδα είναι εξαιρετικά εύφλεκτες, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην αναμμένη καμινάδα είναι εκατοντάδων βαθμών κελσίου, με αποτέλεσμα να διαστέλλεται περισσότερο από όσο αντέχει και να σπάει. Εάν δίπλα στο σημείο που θα σπάσει η καμινάδα υπάρχει κάποιο εύφλεκτο υλικό (ξύλα της στέγης πχ), είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.Όσο διατηρούμε την καμινάδα μας καθαρή, το τζάκι μας θα συνεχίσει να αποδίδει, όπως προβλέπεται και χωρίς κανέναν κίνδυνο, για εμάς αλλά και τους γύρω μας.