Ενεργειακά Τζάκια-Τζάκι καλοριφέρ

Τα ενεργειακά τζάκια είναι εργοστασιακές εστίες κατασκευασμένες κυρίως από μαντέμι ή χάλυβα, ενώ υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν ενεργειακές εστίες και με πυρότουβλο.Τα διακρίνουμε σε,αερόθερμο ενεργειακό και υδραυλικό τζάκι καλοριφέρ. Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια διοχετεύουν θερμό αέρα στο χώρο, ενώ τo ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ συνδέεται με τα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού μας.

Ενεργειακά Τζάκια πλεονεκτήματα

Το βασικό πλεονέκτημα του ενεργειακού τζακιού είναι η μεγαλύτερη απόδοση του σε παραγωγή θερμότητας. Εξαιτίας του τζαμιού που διαθέτει μπροστά, δεν επιτρέπονται απώλειες θέρμανσης με αποτέλεσμα όλη η παραγόμενη θέρμανση να διοχετεύεται στο σπίτι, μέσω αεραγωγών (αερόθερμο ενεργειακό τζάκι), είτε μέσω των σωμάτων καλοριφέρ(τζάκι καλοριφέρ).

Ενεργειακό τζάκι και προϋποθέσεις τοποθέτησης

Η βασική προϋπόθεση για να εγκατασταθεί ένα ενεργειακό τζάκι είναι ίδια με αυτή του παραδοσιακού τζακιού, δηλαδή η θέση που θέλουμε να τοποθετηθεί το ενεργειακό μας τζάκι να μας δίνει τη δυνατότητα για την έξοδο καμινάδας (φ 150-φ 200) προς τον επάνω όροφο.

Οι εταιρείες που προτείνουμε στους πελάτες μας, είναι κυρίως Ευρωπαϊκής προέλευσης και κατασκευής, όπως Dovre (Nor), Edilkamin (Ita), La Nordica (Ita), Misailidis (Gre),Spartherm (Ger) οι οποίες κατά την εμπειρία μας, παρέχουν αξιοπιστία απόδοση και αρκετά χρόνια εγγύηση.

Εσείς θα επιλέξετε ποια εταιρεία προτιμάτε, πως επιθυμείτε την τελική μορφή του τζακιού σας και εμείς θα το υλοποιήσουμε.