Ποιοι Είμαστε

Καταγόμαστε, από την Αγία Παρασκευή Ιωαννίνων, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Ηπείρου, που οι μεγαλύτεροι το γνωρίζουν και ως Κεράσοβο Κονίτσης.

Το Κεράσοβο, ανήκει στην ευρύτερη περιοχή των "Μαστοροχωρίων", όπου οι κάτοικοι φημίζονταν για την παράδοση στις μαστορικές τέχνες και τις τεχνικές δόμησης, με κύριο δε πρωταγωνιστή τα φυσικά υλικά, την πέτρα και το ξύλο. Η δική μας ιστορία και ενασχόληση με τη τέχνη της πέτρας- και αργότερα των παραδοσιακών τζακιών- ξεκίνησε πριν από εξήντα περίπου χρόνια. Εκείνα τα χρόνια, ο Μιλτιάδης Νάκος, έχοντας μάθει την τέχνη από τον πατέρα του, έφευγε κάθε άνοιξη, με το μικρό του γιο Φώτη και με άλλους μαστόρους συγχωριανούς του, για τεχνικές εργασίες σε πεδινά μέρη.Τα λεγόμενα "Μπουλούκια Μαστόρων". Όλοι μαζί, πήγαιναν σε εύφορα μέρη, όπου οι ντόπιοι, αντάλλαζαν τα χρήματα και τα αγαθά τους, με την τέχνη των μαστόρων.

Περνώντας τα χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Φώτιος Νάκος ξεκινά να ασχολείται παράλληλα και με την κατασκευή χτιστών τζακιών. Αργότερα, δημιούργησε το δικό του Εργαστήριο Επεξεργασίας Μαρμάρου στον Ν. Ηλείας, με αντικείμενο το σκάλισμα μαρμάρινων προσόψεων τζακιών. Σε αυτό το σημείο της ιστορίας μας, ο Μιλτιάδης ο νεότερος, ξεκινά και αυτός με τη σειρά του να μαθαίνει την τέχνη, έχοντας ως σκοπό να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση, κρατώντας ζωντανή την πορεία των προγόνων του. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε αρκετά ταξίδια μαζί, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έχοντας ως μοναδικό μας σκοπό, να δημιουργούμε ειλικρινείς και μακροχρόνιες συνεργασίες.

Σήμερα, μετά από χρόνια εμπειρίας στο χώρο, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις:
- Στην Κατασκευή Πέτρινων Κτιρίων.
- Στην Κατασκευή Τζακιών Ενεργειακών & Παραδοσιακών.
- Στην Ανακαίνιση & Αναπαλαίωση Κτιρίων.

Έδρα μας είναι η Αθήνα και ο Πύργος Ηλείας.

Δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ελλάδα.